Recension: Kin Beneath Chorus – Invia

För en månad sedan så trillade det ned ett mail från gruppen Kin Beneath Chorus, där de ville att vi skulle lyssna igenom deras nya skiva, album nummer två – Invia.

Det är andra gången vi får ett mail från Grekland. Det första var från bandet Sunlight, och det är två väldigt skilda band. Den här gången handlar det om hård modern death metal. De jämför sig med band som Thy Art is Murder, SepticFlesh, Rotting Christ och The Agonist.

Det här var ingen platta som satte sig direkt. Nej, den kräver att man lyssnar ett par gånger för att hitta balansen och soundet. Men när du hittar tråden i musiken, så är det en jävligt bra dödsmetall-platta!

Det är lite halv-skum musik egentligen. Hård döds med inslag av hardcore och emellanåt även lite black metal, men på ett progressivt sätt! Och det är nog den progressiva delen som gör att man måste lyssna en extra gång på plattan.

Men när du väl lyssnat och börjat förstå musiken, då blir alla taktbyten och olika typer av sång… rätt!

Jag hittar ingen dålig låt på skivan, tycker det är en riktig bra skiva! Mot slutet kan jag dock känna att det blir lite för mycket av samma sak. Jag skulle vilja ha lite mera variation, det blir lite svårt att urskilja de sista låtarna från de första.

Men det är en ändå en riktigt bra skiva! Kan verkligen känna hur trummor, bas och strobr-lihgts kommer slå mig i bröstet när jag ser det här live! För mig var det här en väldigt positiv överraskning! Jag tycker verkligen att de har hittat en egen nisch, även om de får mig att tänka på Ne Obliviscaris dvs ett eget skruvat sound och det här kan leda dem riktigt långt!

Några av de bästa låtarna är: The March, Higher than man, Invia (titelspåret) och Mariner’s compass.

Skivan släpptes för en vecka sedan ungefär, den 12:e maj, och du kan hitta den här:

https://www.facebook.com/kinbeneathchorus/

\m/ Peps

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.