Peps samtalar lite med Frontback

Jag fick en promo-inbjudan från Sound Pollution att lyssna på något som hette Frontback, en grupp som jag aldrig hört talas om tidigare. Det visade sig vara en Växjö-baserad grupp som redan hade släppt tre plattor.

Sagt och gjort, jag lyssnade igenom den nya skivan. Den heter ”Don’t Mind the Noise”, och det visade sig att jag gillar den som fan! (Du hittar recensionen här!). Den var så bra att jag var tvungen att få till en intervju med bandet, och jag fick prata med Anlo, tjejen med den härligt speciella rösten, och hennes sambo – trummisen Koffe.

Hej, hallå! Peter från Crannk här! Hur är läget?

Hej! Jo det är bara bra!

Till att börja med, vilka har jag på tråden?

A: Anlo och Koffe, Koffe är trummisen.

Perfekt! Så ni sitter och har det lite lugnt en söndag så här?

A: Ja verkligen. sitter och tittar på lite gitarr-tutorial!

K: I brist på annat hahaha!

Till att börja med så ska jag hälsa från killarna i Bellybuster, jag pratade med dem igår kväll.

A: Ahh va härligt! De är ju också från Växjö! De släppte ju en skiva ungefär samtligt som oss.

Ja precis, det är ju lite spännande att det är två band från samma stad som släpper platta ungefär samtidigt och får min uppmärksamhet! 🙂

A: Ja det är lite oväntat, men jätteroligt!

Kan man tro att det är något på gång i lilla Växjö eller?

A: Man kan ju alltid hoppas! Innan var det ju väldigt hypat i Växjö med the Ark och sen Bullet och så.

Just ja, de är ju från Växjö också!

A: Man kan ju hoppas att det är våg på gång igen från Växjö!

P Och er nya platta, “Bring the noise”….

A: Eh… DON’T mind the noise…

Exakt, det var ju det jag menade… hm hm hehehe

A: Exakt! Hahaha!

Hur nöjda är ni med den?

K: Vi är ju jättenöjda såklart! Många timmar bakom den plattan och vi är skitglada att vi fått ut den nu, och kunna visa upp den.

A: Det måste vi säga. Det är ett hårt arbete bakom, och vi den att låta som vi ville.

Den har ju fått bra recensioner…

A: Och din recension var ju fin också! Den är vi glada för!

Tack! Men jag måste säga det, att vi får ju massor av såna här promotion-länkar till nya skivor, och det mesta är ju säkert bra, men det stannar ju inte riktigt kvar i spellistan så länge. Men den här plattan den rullar fortfarande på måste jag säga!

A: Det är kul att höra! Kul att höra att du gillade min röst!

Ja, men jag tycker att din röst gör att musiken sticker ut lite mera, blir lite mera speciell.

A: Så är det nog, men jag är ju så van med den! Hahaha!

Hahaha! Ja det förstår jag! Du hör den jämt säg!

A: Ja precis, och de andra med!

Men lite mer allmänt, hur bildades ni och hur känner ni varandra och sä där?

A: Jag bildade ju Frontback tillsammans med min brorsa för en himla massa år sedan. Men så hittade jag Axel – gitarristen, på nätet. På Bandfinder (www.bandfinder.se). Och sen är ju trummisen (Koffe) och jag sambos, det har vi varit 14 år typ! Och han har varit med i fem år och bassisten (Jonas) också i fem år. Man kan ju grotta ner sig längre tillbaka om man vill, men nuvarande sättningen har varit i fem år, men det var jag som startade det från början, och är grundstommen typ.

K: Och den här skivan och förra skivan är ju sättningen den samma. Fast det känns ju som att det har tagit fart efter dessa senaste två plattorna.

A: Ja det tycker jag. Och det är väl tack var dig Koffe??? Hehehe…. Han är väldigt ödmjuk!

Men hur går det då? Får ni någon uppmärksamhet?

A: Jo lite grann, men att få spelningar i Sverige är ganska så svårt. Finns inte så många ställen att hänga på längre på samma sätt tycker jag. Men vi har i alla fall en tysk festival i sommar som vi ska spela på. (Fråga igen om namnet). Vi håller på och försöker boka lite gigs, men den är ju den häftigaste just nu. Men det är lite svårare överallt just nu tycker jag. Det ändras liksom.

Ja det är ju inte jätteofta man ser nya svenska band komma farandes på turne genom landet…

A: Faktiskt inte och det är ju jättetråkigt.

K: Det gäller ju att stick ut i mängden och vi hoppas väl att Anlos röst kan ta oss dit! Den här lite egna unika tonen liksom!

Risken är väl ganska stor att… alltså många band låter ju lite likadant idag…..

A: Ja precis. Och då tänker jag lite att, som du skrev att antingen älskar man eller hatar man sången, men om man hatar min sång så kommer man ändå ihåg den, och det är väl alltid bra eller? Hehehe

En win-win situation alltså?

A: Ja precis!

Till nåt helt annat. Som jag skrev i min recension så fick jag ju en känsla av Danko Jones och Royal Republic när jag lyssnade på skivan.

A: Ja, det är ju två band som jag gillar väldigt mycket! Och det är så kul att nån äntligen hörde det! Jag har fått gitarristen (Axel) att lyssna på Royal Republic mycket nu. Det är ju lite av deras styrkor vi vill framföra liksom. Det ska vara hajpad energisk rock liksom. Mycket attityd.

Det måste jag ju hålla med om, det har ni verkligen lyckats bra med! Vi pratade lite om framtiden, och det har ni väl svarat lite på nu. Ni jobbar på att fixa gig nu antar jag?

A: Ja men det gör vi. Och så ska vi ut med Thundermother 28-30 november i Sverige.

Just ja! Det hade jag glömt!

A: Ja, det kommer bli kul! Det blir tre dagar. Vi ska spela i Motala, Malmö, Helsingborg! En liten mini-turné. Och sen Göteborg den 6:e december. Det är Viva-sounds med olika spelställen på kvällen i staden.

Det låter grymt! Lyckans Göteborg!

För att försöka avrunda lite… Jag har några såna här ja eller nej frågor. Eller mera Antingen eller… typ… Är ni inne på sport nånting?

Tystnad…. och sen…

F: Njaaaaaaeeeee… vad är det typ?

OK så frågan om Öster eller Lakers går bort! Fortsätter med: Metallica eller Maiden?

Tystnad…. (igen!)

A: Jag skulle nog säga Metallica men Basisten (kolla namnet) skjuter oss om vi säger Metallica! Hahaha!

K; alltså det går inte!!

P OK, Danko eller Royal?

A: ROYAL!  Den var enkel!

Top 5 saker med att spela i ett band?

A: Träffa folk, Skön gemenskap, Stå på scen såklart! Träffa folk. Nej den har vi sagt redan…. Få vara ute och se sig om…eh…

Groupies?

A: Gud ja, det bara svärmar groupies! Haha!

K: Så klart att få träffa fans, och när fans återkommer då blir man ju svinglad!

A: Ja det är jättekul! Att man märker att man sätter lite spår och så.

Jag tänker på….  Som jag sa tidigare, jag pratade med Bellybuster igår, hur funkar det med andra band i staden, finns det typ nåt samarbete banden emellan Växjö? Eller är det bara att man säger hej?

K: Men typ. Man följer varandra, ser vad som händer

A: Vi bor ju lite utanför stan, men inne i stan kanske de hänger mer med varandra. Men det är ju alltid lite extra kul om det är nåt Växjöband som spelar nånstans. Typ, fan va kul att det går bra liksom. Att det finns mer liksom. Det är alltid roligt som när vi varit iväg och spelat med Bellybusters liksom så blir det lite extra kul så klart! Man känner sig hemma!

Ni har varit så bra på att prata att ni tagit de flesta av mina frågor faktiskt. Så jag får ta och säga tack så mycket för en jättetrevlig pratstund! Hoppas vi kan göra om detta!

A: Tack själv! Roligt att du uppmärksammade oss!

Jag vill tacka Anlo och Koffe för att ni tog er tid och gjorde detta! Det var jättekul, och jag hoppas att vi kommer höras av igen!

Den här intervjun finns också på engelska här!

Vill du ha mer coola intervjuer så finns dessa här på vår intervjusida.

Här hittar du Frontbacks senaste platta – Don’t mind the noise:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.