En snabb uppföljning med Guardians Of Time

Jag har ju börjat med ”The sounds of interviews” för att kunna illustrera musiken till de band som jag lyckats göra intervjuer med. Och när jag gjorde spellistan för Guardians of time, så kom jag på att jag kunde ju faktiskt utöka intervjun lite. Sagt och gjort, jag skickade ett par frågor till Paul i Guardians of Time!

Paul (bilden stulen från guardiansoftime.no)

Paul (stulen från guardiansoftime.no)

Så här kommer frågorna:

Nu har jag äntligen börjat lyssna in mig på era tidigare plattor… Er första platta, Edge of tomorrow är ju helt jävla fantastisk! Vilket jävla mega-röj! Precis min typ av musik! Jag får mycket Hammerfall-vibbar av den. Sång och musik. Var det så att ni var influerade av Hammerfall då? (Kan även hitta en hel del Helloween och Gamma Ray så klart).

”​Hammerfall har aldri vært en stor inspirasjonskilde for oss, men vi har jo hørt på dem selvsagt. Helloween og Gamma Ray har helt klart inspirert oss. Det har definitivt også band som Iron Maiden og Judas Priest.”

Samtidigt som jag sitter och lyssnar just nu på er, det är ju inte helt enkel power-metal ni spelar. Det finns enligt min mening många hitlåtar, men ta mig tusan, man måste verkligen lyssna för att förstå musiken! Det tycker jag är kanon, annars tröttnar man… Men min undran är ju, hur kan man bli så bra musiker på första plattan redan? Det är ju jävligt avancerad musik liksom!

”​Vi har øvd mye i årenes løp, det er bare slik man blir dyktig:) Vi har alltid jobbet mye med sangene våre, også på første platen. Vi plukker dem fra hverandre og prøver å sette dem sammen på 10 forskjellige måter før vi er fornøyde.

Ja, det er mye som skjer i musikken vår, og derfor er det utfordrende å både spille og å høre på. ​Det er som du sier, den musikken som er enkel å sette seg inn i blir man ofte fort lei av.”

Hur gamla är ni egentligen? 🙂

”​Gamle nok!” 😉

Jag gjorde nyss en intervju med Frode Hovd om hans metal-opera- Aldaria, och jag såg att Bernt har varit med och spelat på det projektet. Hur känner ni varandra?

​”Vi kjenner han ikke i det hele tatt. Bernt har, så vidt jeg vet, kun hatt kontakt via internet.​”

Så då får jag anta att du inte har någon inside-information om projektet, hur det låter? Om det kommer bli bra?

”​Jeg har desverre ingen stalltips å komme med, da jeg ikke vet mer enn deg om dette prosjektet.  Men, Bernt er etter min mening en av de råeste metalvokalistene på planeten, så det blir helt sikkert bra!​” 🙂

Sist vi hade kontakt så sa du att ni planerar en ny platta, hur går det med den? Har ni börjat? Vad kan vi förvänta oss?

”​Det har gått tregt med låtskrivingen, da vi bruker mye tid på å finne en ny gitarist til å ta over etter Andreas. Men det vi har skrevet til nå er minst like intest og “heavy-metal” som Rage and Fire. Den som lever får se!​”

Så en sista, viktig fråga….!!! Jag är ett stort Iron Maiden – fan, det var det jag växt upp till. Och efter det har jag bildat mig en uppfattning om musik, och det är, ALLA coola band har en låt som är, åtminstone nästan, samma namn som band namnet. T.ex. Iron maiden har en låt som heter Iron Maiden. Iced Earth har en låt som heter Iced Earth. Queenryche har en “Queen of the ryche”, osv. Och ni har en låt som heter Guardians of time. Var det en slump, eller har ni också insett att alls stora och bra band har en låt som behandlar band-namnet?

Det husker jeg ikke, da vi skrev den for 15 år siden. Men det er godt mulig vi tenkte på det du skriver der, ja! 😎

Det var det hela!

Tack så mycket Paul, jag är väldigt tacksam för att du tar dig tid att svara på mina frågor. Ser fram emot att höra mer musik från Guardians of Time! Ha det bra grabbar, och hoppas vi kan höras i framtiden! Här är min spellista på Spotify, med det bästa från gruppen!

p.s Här kan du hitta min förra intervju med Paul: http://www.crannk.com/2015/interview-with-guardians-of-time-2/

\m/ Peps

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.