Live: 70-tals kväll på Royal Rock

Något motvilligt blev jag släpad till Royal i Eskilstuna den 4:e mars för en kväll i 70-talets hårdrocksanda. Jag hade bara hört talas om ett av banden, och det bandet hade jag bara hört typ två låtar av innan. Dessutom var jag nykter medan min polare långt ifrån nykter… Det var en kväll som skulle kunna ha gått käpprätt….

Det visade sig dock att det blev en väldigt bra kväll. Det var tre band som lirade. De fick ungefär en timme var att spela, och jävlar vad de rockade! Jag log som ett fån och headbangade hela kvällen.

Det var band som jag egentligen aldrig hade hört tidigare, så det var ju lite svårt att försöka hänga med i låtarna, men det var å andra sidan musik som bara talade till mig – hela kvällen!

Första bandet ut var ett ganska nytt band, som kallar sig Kometen. De spelar sin egen musik och de gav mig vibbar av Deep Purple och kanske lite Steppenwolf, och kanske lite tidig ZZ-Top. Bluesig hårdrock typ 70-tal, men även med en hel del svensk folkmusik.

De skapade en riktigt bra och svängig stämning, det gick inte att sitta still, utan man var tvungen att stampa takten hela tiden! Ett band som jag vill hålla koll på i framtiden! Det enda som var tråkigt med spelningen var att det var så extremt lite folk. Men jag ger dem ett extra plus för att de struntade i det och körde som att det var deras största spelning nånsin!

Band nummer två denna kväll var Magnolia. En trio som jag kände hade starka drag av Led Zeppelin, svenska November och Black Sabbath. Gillade verkligen killen på sång/bas. Riktigt bra sång, och fan om han inte hanterar basen på samma sätt som Steve Harris! Det fanns faktiskt tillfällen då jag kände lite Iron Maiden vibbar också…

Men den genomgående känslan var tidig svensk hårdrock. Lite som att lyssna på t.ex. November. Själva giget var ju däremot kanon! Det var ett jävla drag och det svängde som fan!

Avslutande band var Abramis Brama. Till skillnad från de första två banden så har Abramis funnits lite längre och haft lite mer uppmärksamhet, och det märks när ett band har rutin. In dansar en kille, helt barfota, och med en krok som hand och jobbar frenetiskt på scenen! Jag kan verkligen känna att han spänner blicken i mig och uppmanar mig, att nu jävlar diggar du!

Det är ett jävla drag och det svänger och bandet jobbar som fan på scenen, och äntligen börjar folk samlas runt scenen.

Längst fram hittar jag även en av Sveriges största Tv-personligheter (Fredrik Lindström) som diggar som fan! Det är högt, och det svänger, och det är tungt som fan! Det är musik som verkligen har rötterna i 70-tal, men tyngden säger att det är musik för i år. Flummigt? Ja! Det kräver lite att lyssna på den här musiken idag, men det är fan coolt!

Jag blev lite tvingad att köpa biljett till det här, men jag är väldigt glad att jag gick dit. Alla tre banden var strålande bra, och jag blev glad att de jobbade så hårt på scenen trots att det var lite folk i publiken. Jag hade skitkul!!

\m/ Peps

Här hittar ni musik med banden:

KOMETEN:

Magnolia:

Abramis Brama:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.