Tüstnad – Flätad & Kränkt

Recension: Tüstnad – Flätad & Kränkt

Tüstnad är ett nytt band från Gotland som består av Kim (sång och gitarr), Johny (trummor och skrik), Mårten (bas och skrik) och P-M (gitarr och skrik). Fyra herrar i sina bästa år, som enligt uppgift äntligen har hittat rätt! Musiken de spelar känns som en blandning av tidig svensk punk med stänk av rock n’ roll. Och kanske lite gammal svensk progg för den delen också. Inte utan att jag får vibbar av ”Dundertåget”, men tyngre.

Det är skitigt och rockigt med en skildring och kritik av samhället av idag. Vilket ger mig mer vibbar av den tidiga svenska punken och proggen. Framför allt så gillar jag sista låten på plattan, ”Oskriven Brand”. Utan att veta vad de vill säga så får jag känslan av utanförskapet som finns i Sverige idag, och de på flykt som vill komma till en fristad här, och det motstånd som de möts av idag. Riktigt jävla bra!

INSIDAN

Jag gillar det här. Det är bra musik, och det märks att grabbarna kan det här med att lira instrument. Det låter tight och sången är bra. Det jag kan opponera mig lite emot är att på hemsidan så står det att de musiker som inte sjunger, de står för skriken, och jag hör inte riktigt tillräckligt med skrik! Fast, skriken kanske kommer när bandet får spela live? Det känns verkligen som att det här är musik som ska upplevas live! Det hörs framför allt i (Hej) Grabben. Det kommer låta så jävla hårt live! I en skitig klubb-lokal där man känner doften av svett och öl, och den doften kommer att intensifieras dubbelt efter spelningen!

En riktigt bra debut som får mig att se fram emot första fullängdaren, och jag hoppas att jag en dag kommer kunna få se bandet spela live på Josef’s House of Blues här hemma i Eskilstuna!

Här kan du hitta mera om Tüstnad:

WEB: http://www.tystnadband.se
Facebook: https://www.facebook.com/tystnadband/
Instagram: http://www.instagram.com/tystnadband
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCCdudw5ztF9uHjbkGMA9aZA

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.