Recension: Tüstnad – Du i Vi

Här kommer äntligen en ny singel från våra Gotlands-favoriter! “Du i vi” heter den, och vad tycker vi om den? Tja… jag är långt ifrån besviken! Det känns som att det varit en lång väntan, men nu kommer det äntligen lite svensk kultur i ny tappning!

Det känns lite som att Tüstnad är på en tidsresa. Första ep:n tyckte jag osade rätt mycket av Sverige i mitten av 70-talet och progrocken som var då. På andra ep:n fick jag tydliga vibbar av svensk punk från slutet av 70- och början av 80-talet.

På nya singeln känns det lite som att de börjar utforska svensk rock/pop från tidigt 80-tal. En gnutta Noice (får hårda vibbar av “Vi rymmer bara du och jag”…), en sväng av Dag Vag och kanske lite t.o.m. Gyllene Tider (det kan ju dock vara omedvetet…). Men återigen så, det görs på Tüstnads sätt, med skitiga gitarrer och rivig röst och en jävla rå rock-attityd!

Det är inom detta område som Tüstnad verkar röra sig. Slutet av 70-talet och början på 80-talet, och det går igen i alla deras låtar. Men så klart, mycket mera rockigt/punkigt/motörheadigt än då det begav sig, och med det egna sound som de hittat och som gör att man vet direkt när man lyssnar på Tüstnad.

Nu väntar jag bara på resten! För det här är, precis de tidigare alstren de släppt, mumma för mig! Tycker det är så jävla skitbra! Det är så bra att Tüstnad hamnade på 4:e platsen för mig då Spotify listade de grupper jag lyssnat mest på under året! 🙂

Här kan du läsa om ep:n Välkammad & Jagad och här om ep:n Flätad & Kränkt

Vill du ha den Spotify, kolla här:

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.